Підполковник, якого судять за хабар, повернеться до служби в ЗСУ

01.05.2024 12:06   -

Колишній голова Голованівської районної ради Кіровоградської області, ексначальник відділення по роботі з добровольчими формуваннями військової частини сил тероборони, підполковник Руслан Цобенко, якого підозрюють у хабарництві, продовжить службу в ЗСУ після винесення вироку. Про це повідомляє 49000 із посиланням на 368.media.

Як повідомили журналістам видання джерела в Міноборони, це стало можливим завдяки саботуванню внутрішнього службового розслідування керівництвом ТрО “Південь”.

Згідно копії наказу від 8 квітня 2024 року, Руслана Цобенка призначили на нову посаду. Тепер він буде проходити службу офіцером відділення морального психологічного забезпечення 355-ї резервної роти. На нього покладуть посадові обов’язки майора. Наказ підписаний начальником регіонального управління Станіславом Ярмолою. Тобто підполковника, якого судять за хабар, навіть не позбавили його офіцерського звання.

Деталі справи про хабар

Восени минулого року під час телефонної розмови та зустрічі підполковник Руслан Цобенко запропонував Добровеличківському селищному голові Володимиру Осієвському заплатити 1 мільйон гривень за те, щоб він не змінював місце реєстрації окремих бригад тероборони на території селищної ради. Це дозволило б зберегти в місцевому бюджеті надходження податку на доходи фізичних осіб, який відраховують із зарплат військових. У свою чергу селищний голова Осієвський написав заяву, яка стала підставою для розслідування.

Підполковника Цобенка затримали 9 жовтня 2023 року в Одесі під час отримання всієї суми. В суді йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 6 грудня 2023 року з можливістю внесення застави 9 мільйонів 930 тисяч гривень.

Під час другого засідання суд відсторонив підозрюваного від посади начальника відділення по роботі з добровольчими формуваннями. Крім того, в ухвалі йдеться про те, що він не перебуває під вартою, тобто вніс заставу.

Пізніше стало відомо, що обвинувачений уклав угоду із слідством щодо зловживання впливом. Судове засідання пройде в закритому режимі. Таким чином підозрюваний в отримання мільйонного хабаря підполковник Цобенко отримає умовний строк.