Підпільно посвятили в президенти. На обряді були тільки свої

23.09.2020 20:10   -

У Мінську відбулася таємна інавгурація Аляксандра Лукашенкі: її не оголошували заздалегідь, її не показували в прямому ефірі на ТБ.

Церемонія інавгурації Олександра Лукашенка не дає йому легітимності, заявив німецький уряд. Там підкреслили, що вибори в Білорусі не були ні вільними, ні демократичними, – повідомляє Deutsche Welle.

“Те, що ця церемонія була підготовлена таємно і проведена при закритих дверях, є дуже важливим”, – підкреслив Зайберт офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт (Steffen Seibert).

Офіційні результати виборів президента Білорусі не були визнані главами держав і урядів країн ЄС. Європарламент приєднався до офіційної позиції ЄС щодо президентських виборів у Білорусі. Виходячи з цього, він “не визнаватиме Олександра Лукашенка президентом Білорусі після того, як його нинішній строк перебування на посаді завершиться”. У резолюції Європарламенту зазначається, що нинішній термін президентських повноважень Лукашенка триватиме до 5 листопада 2020 року. Європарламент також визнав Координаційну раду білоруської опозиції представником білоруського народу.

Таємне посвячення в президенти. Присутні лише свої
Будь ласка, зачекайте
Будь ласка, зачекайте