Підприємства Дніпропетровщини зупиняються, – Олександр Вілкул

21.04.2015 20:30   -
Автор:

Новий очільник Дніпропетровщини Валентин Резниченко повинен займатися економікою, заявив народний депутат України та керівник Дніпропетровскої обласної організації “Опозиційного блоку” Олександр Вілкул у своєму інтерв’ю “Сегодня“.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
“Величезна кількість підприємств зупинена, ще на більшій кількості підприємств введені трьох-чотириденні робочі тижні”, – зазначив Олександр Вілкул.
За його словами, заборгованість по зарплаті в регіоні за рік зросла в 18 разів – до 127 млн, і це найгірший показник по країні.
“Космічну галузь ми втрачаємо”, – зауважив він.
“Тому, з одного боку, потрібно займати перезапуском економіки, стабільною роботою промисловості, збереженням робочих місць. З іншого боку потрібна підтримка людей – стабілізація цін на продукти харчування, на хліб”, – говорить Вілкул.
“Потрібно займатися посівною, що при сьогоднішній вартості дизельного палива, добрив, і відсутності кредитування в сільському господарстві створює ризик, що не скрізь вона пройде. Відповідно, буде провал… Так що роботи буде багато, і працювати потрібно професійно”, – наголосив політик.