Підозрюваний у нападі на громадську активістку Ешонкулову вийшов під заставу

04.07.2024 14:03   -

Один з трьох підозрюваних у замаху на життя громадської активістки Дніпра Наталії Ешонкулової вийшов під заставу, яка складає майже мільйон гривень.

Постає декілька питань. По-перше, звідки такі гроші у Руслана Кузьменка, який, за словами самої Наталії, працює у таксі? По-друге, чому судді Дніпровського апеляційного суду продовжують оголошувати сумнівні вироки?

Нагадаємо, усіх трьох підсудних – Андрія Русака, Андрія Чульського і Руслана Кузьменка – визнали винними у замаху на вбивство. Кожен із них мав також сплатити по 300 тисяч гривень компенсації моральних і матеріальних збитків потерпілій.

Втім, наразі усіх фігурантів справи можуть звільнити з-під арешту під грошову заставу в понад 900 тисяч гривень для кожного. Це рішення у червні ухвалив Дніпровський апеляційний суд під керівництвом суддів Алли Пістун, Олексія Іванченко та Віталія Руденко.

Потерпіла активістка у власних соцмережах не стримує емоцій.

“Стривайте, але ж у нас по всій Україні це відбувається. Людей, що можуть порішати, їх відпускають під заставу. А що це за модна така фішка? Тобто людина, яка ворувала у народу, яка фактично отримувала хабарі її відпускають під заставу. А навіщо нам застава від таких людей? Щоб вона встигла ця людина або кудись там чкурнути або що?”, – каже потерпіла.

Нагадаємо, суд першої інстанції у березні цього року виніс вирок трьом чоловікам, які напали на жінку у власному під’їзді. Їм призначили 11 років позбавлення волі та виплату моральної компенсації. Адвокатів підсудних це рішення не задовільнило, тому ті подали апеляцію. Вже раніше згадані судді винесли новий вирок – на користь підозрюваних.

Втім, це не перше скандальне рішення згаданих суддів. Алла Пістун свого часу випустила на волю під надто маленьку заставу спільника вбивці поліцейського Дарвіна Потуданського. Чоловік після виходу на волю продовжив кримінальні «подвиги».

Також колегія усіх трьох суддів повернула на роботу скандального екскерівника кримінальної поліції Дніпра Андрія Довгуна, якого викрили торік на хабарі та погрозах. Тож тоді підозрюваний спокійно продовжив власну службу.

Троє потерпілих свого часу робили ремонт у будинку, який оформлений на тещу правоохоронця наприкинці серпня 2023 року в садибі сталася пожежа через коротке замикання. Високопоставленний правоохоронець всю провину за надзвичайну ситуацію поклав на робітників”, – розповідає речниця ДБР Ольга Чиканова.

Судді судилися навіть за власні винагороди. Попри те, що зарплатня кожного за рік, згідно з деклараціями, складає майже три мільйони гривень. Алла Пістун вимагала виплатити їй судівської винагороди у розмірі понад півмільйона грн за період з 18 квітня по 28 серпня 2020 року. Її позов задовільнили.

Варто зазначити, що у судді Пістун в останній декларації зазначені купівлі відразу 3 квартир у 2021-му році. Втім, на диво, вартість у декларації не збігається з реальною ціною помешкання. Адже на ринку квартири у ЖК, якими володіє Алла Пістун – коштують втричі дорожче.

Джерело: ДніпроTV