Підготовка до зими у міській аварійній службі Дніпра: ремонти  систем опалення у будинках та закупівля необхідних матеріалів

25.09.2024 18:27   -

У Дніпрі триває підготовка до зими. Кипить робота і у девʼятиповерхівці, що по вул. 20-річчя Перемоги, 49  Аварійна бригада виконує заміну системи централізованого опалення.

«Геть усе старезне було. Часті пориви були. 30 років не робили тут капітальної заміни. Нині ми всім будинком радіємо, що цієї зими будемо без проблем з опаленням», — розповіла жителька цього будинку Зинаїда Петрівна.

Роботи тільки-но стартували. «За два дні старезні труби прибрали в одному з під’їздів й установлюємо нові, поліпропіленові. Буде нова запірна арматура, крани тощо. На один підʼїзд потрібно зо два робочі дні. Усього знадобиться на завершення два тижні», — розповів Володимир Свалухін, бригадир ремонтної бригади КП «Міська аварійно-диспетчерська служба» Дніпровської міської ради. 

Від початку року подібні аварійні ремонти провели у 59 будинках. 


 «До кінця 2024-го ще 20 відремонтують. Це те, що стосується поточного ремонту з повною заміною систем централізованого опалення. Припиняти ремонти не будуть, бо на випадок екстрених відключень світла у бригади є генератор», — розповів Єгор Худяков, представник департаменту житлового господарства Дніпровської міськради.

Готуються до зими й на базах міської аварійної служби.

«Запасаються матеріалами до осінньо-зимового періоду на своїх складах. Готові на 90 %. Нині ці склади навіть розширюють. Закуповують труби різних діаметрів, крани, вентилі, також дроти для електросистем. Тобто ми готуємося до того, що якщо взимку виникатимуть якісь аварійні ситуації, наприклад відключення світла, то ми будемо готові до цих ситуацій і робитимемо все можливе, щоб все було добре у мешканців», — підсумував Єгор Худяков.