Під атакою росіян у Дніпрі опинилася човнова станція: майже півсотні затонуло

19.04.2024 20:03   -

Під атакою росіян у Дніпрі опинилася і човнова станція. Обійшлося без жертв. Хвостова частина ракети й досі знаходиться у воді поруч з пірсом, надзвичайники приберуть її найближчим часом. Внаслідок вибуху багато катерів перетворилися на металобрухт.

Не зважаючи на ризик провалитися у воду, хлопці допомагають сім’ї Мироненко. Пані Тетяна о 9-й ранку прокинулася від дзвінка на мобільний, де почула фразу «У нас катастрофа, їдьте рятувати свій катер та елінг».

«Приїхали, подивилися. У багатьох човни погоріли. У нас катер цілий. Дах пошкоджено, не тільки у нас, а й у багатьох, але людські життя не постраждали – це головне», – ділиться дніпрянка Тетяна Мироненко.

Цей катер дуже символічний для родини Мироненків, бо був власністю чоловіка, який загинув 2 роки тому.

«Ми оберігали все це, оберігали, але не вберегли, у нас як сімейний музей тут був», – розповідає Тетяна Мироненко.

Ранок зі сліз почався і у Альони. Дівчина каже, що відновити катер можна, та це буде довго.

Дмитро розповідає про катер та елінг свого товариша. Каже, він навіть не збирається приїжджати та дивитись на цю розруху. Втім елінг Дмитра вибухова хвиля теж не оминула.

І таких понівечених катерів майже пів сотні, люди об’єдналися, аби допомогти один одному. Рятують вціліле, виносять понівечене. Олександр теж вирішив прийти на допомогу друзям.

«Всім допомагаємо виносити, прибирати, витягувати човни, бо дуже багато човнів потонуло», – розповідає дніпрянин Олександр Ростовський.

Та найголовніше, кажуть люди, те, що ніхто не загинув та не постраждав. А відновлення майна — питання часу. 

Джерело: ДніпроТВ