Петиція до Зеленського про відкриття в Україні офісів техгігантів набрала 25 000 підписів

14.01.2022 17:37   -

Петиція до президента Зеленського, яка закликає домовитися з Google, YouTube та Facebook про відкриття офісів в Україні, набрала понад 25 000 підписів, – повідомляє dev.ua.

Наразі український сегмент соцмереж модерують російські адміністративні офіси, які чинять вплив на контент для українських користувачів.

Згідно з повідомленням, в петиції йдеться про загрозу, яка стоїть перед національною безпекою через відсутність українських офісів YouTube, Facebook, Instagram. Президента закликають звернутися до компаній щодо відкриття офісів на території України.

Зазначається, що в Україні є офіс Google. Однак він займається роботою з рекламодавцями й не вирішує важливих питань самостійно. 

«Це дозволить модерувати інфопростір без шкоди Україні, зменшить вплив РФ, а також сприятиме розвитку українських креативних індустрій», – розповіла автор петиції Люсьєна Шум.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський відповів на петицію про обмеження права на в’їзд на територію України громадян Росії, подану активістом Сергієм Стерненком.