Петро Порошенко вважає, що Зеленський оголосив Дніпру війну

22.09.2020 04:17   -

21 вересня у Дніпрі відбулася партійна конференція політичної сили “Європейська Солідарність”, на якій був присутній 5-й президент України Петро Порошенко.

Під час свого виступу на конференції колишній президент заявив про те, що у нього склалося чітке враження про ставлення президента Зеленського до місцевої влади загалом і до Дніпра, зокрема – це ставлення схоже на неоголошену війну. Про це повідомляє видання Наше Місто.

«Таке враження, що Зеленський з Коломойським оголосили Дніпру війну. Тому що є два варіанти: або він робить це на користь Росії, або він зручна іграшка в руках Коломойського. Ні перший, ні другий варіант мене не влаштовує», – заявив Порошенко.

Порошенко згадав про важливу роль Дніпра у протистоянні російській агресії і протидії московським планам по створенню «новоросії». Також Петро Олексійович нагадав про велику роль Дніпра та заслугу медиків у порятунку й лікуванні наших захисників – усі роки війни Дніпро приймав поранених з фронту.

«Треба подихати цим повітрям, пожити тут з 2014-го, послухати сирени швидких, які з літаків в лікарню, а пізніше і в відновлений військовий госпіталь везли поранених. Треба вишикуватися в черзі здавати кров нашим бійцям. Ніхто нікого ніколи не агітував. Дніпряни виходили самі», – пригадав президент.

Порошенко також не оминув питання будівництва аеропорту в Дніпрі. На його думку, це вельми важливе питання має бути вирішене, адже дніпряни мають право на вільне і комфортне переміщення країною та світом, скориставшись усіма привілеями безвізового режиму.

Окрім того, Петро Порошенко представив Михайла Забродського як очільника команди ЄС на місцевих виборах у Дніпрі.