Петиція щодо допомоги дітям з інвалідністю Дніпра набрала голоси

29.05.2019 12:15   -
Автор:

Мешканці Дніпра підтримали петицію щодо допомоги дітям з інвалідністю за рахунок міського бюджету.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на “Depo.Дніпро“.
Електронна петиція “Допомога дітям з інвалідністю та інвалідам з дитинства” набрала необхідну 1000 голосів мешканців Дніпра.
Авторка петиції Тетяна Ганіч наголошує, що 1 квітня 2019 року соціальна допомога особам з інвалідністю складає від 1497 грн. до 3075 грн. (для особи з інвалідністю пігрупи А з надбавкою на догляд), що не може задовільнити навіть мінімальні потреби людини (витрати на засоби гігієни, медичні обстеження, ліки, фізична та соціально-педагогічна реабілітація, харчування, комунальні послуги та одяг). Батьки та опікуни дитини не можуть повноцінно працювати через необхідність постійного догляду за дитиною.
Тому авторка пропонує запровадити додаткову матеріальну допомогу за рахунок міського бюджету.
“Зокрема, діти-сироти та особи з інвалідністю, які перебувають на обліку в органах праці та соціального захисту населення міста Києва та Пенсійного фонду України міста Києва, до кінця 2019 року отримають щомісячну адресну соціальну матеріальну допомогу. Підписано відповідне розпорядження Київської міської державної адміністрації № 448. Сума виплат щомісячно складе від 900 до 1500 грн. в залежності від категорії особи”, – йдеться у тексті петиції.