Перший рік президентства був провальним, – Віктор Романенко

25.05.2015 23:06   -
Автор:

Голова ГО «Майдан Січеслав» Віктор Романенко у своїй статті «Річниця президентства, або Чому стіни бувають різними» пропонує згадати, що минув рівно рік президентства Петра Порошенка, а в країні досі йде кривава війна та падіння рівня життя.
Про це пише видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу ГО.
«Чого ми ж чекали від демократичних виборів 25 травня 2014 року? Вірно: в першу чергу зупинки війни на Донбасі та євроінтеграції з усіма витікаючими звідтіля земними, людськими благами.
Що ми отримали в результаті, пояснювати не треба. Будь-яка розсудлива людина прекрасно розуміє, що перший рік президентства, м’яко кажучи, був провальним.
Стіночка «Європейський вал», яка, за припущенями, обійдеться країні в 4 мільярди – нам потрібна була в першу чергу? Спочатку озвучували суму в 8 мільярдів. Так добре б стіна скільки-небудь міцна і значна, а то ж – стовпчики з дротиком. Кого вони зупинять? Нелегалів? Бойовиків? Я вас благаю. Ось, в Конча-Заспі паркани – танк не прострелить. Їдьте, подивіться.
А євроінтеграція, безвізовий режим з країнами ЄС – де все це? Де мрія народу? Однак наш бізнесмен-президент спокійно продовжує годувати народ не тільки шоколадками власного виробництва, а й обіцянками.
Поки не закінчиться війна, зупинити яку, як всі ми бачимо, не спроможні ніякі переговори про перемир’я, ніхто нас у цивілізовану Європу не пустить.
У підсумку зростає стіна не тільки на кордонах з Росією і тимчасово окупованих Кримом. Зростає, як курс долара, стіна недовіри між громадянами і главою держави. Народ, будемо чесними, розчарувався у своєму лідері.
Звичайно, в провалах політики Порошенко можна багато в чому звинувачувати саме уряд. Тільки вам це ні про що не нагадує? Ну, ті часи, коли президенти кивали на прем’єрів і навпаки? Такий собі політичний футбол. Однак, давши клятву народові на вірність, Порошенко першим відповідає за події в Україні.
І з нього першого треба питати, поки до більшого гріха не довів націю», – зазначається у статті.
Читайте також: В Днепропетровске малочисленным митингом отметили годовщину президентства Порошенко (ФОТО)