Перший заступник мера Дніпропетровська вважає свою посаду “пережитком совка”

02.12.2015 15:09   -
Автор:

Нова структура Дніпропетровської міської ради не матиме посади першого заступника мера.
Про це перший заступник мера Вадим Шебанов повідомив у коментарі Depo.Дніпро.
“Ця посада записана навіть у статуті, і це наслідки радянської системи керування містом. Мер займається перерізанням стрічок і їздить в Київ вибивати гроші, а весь цей час керує перший заступник. До речі, Булавка (екс-в.о. мера, – ред.) переписала розподіл. Вона забрала у першого заступника купу повноважень: тільки мер може зараз затверджувати штатний розпис всіх підрозділів та комунальних підприємств, скликати всіх замів, здіснено перерозподіл напрямків – транспорт і екологія відійшли під керуючого справами”, – повідомив Вадим Шебанов.
Він зазначив, що ця посада досі не ліківдована через брак політичної волі: “Потрібна мужність її скасувати, потрібно вносити зміни в статут міста і регламент. Я місяць переконував нового мера, що треба скасувати посаду першого заступника. І він сам тепер каже, що її треба ліквідовувати”.
Нагадаємо, Вадим Шебанов написав заяву на звільнення з посади першого заступника міського голови, проте не знає, чи вона підписана мером.
Вадим Шебанов зазначив, що бачить себе на посаді заступника міського голови з гуманітарних питань. Проте наскільки йому відомо, цю посаду хочуть передати соратниці Філатова Анастасії Староскольцевій.