Перші слухачі Школи управителів багатоквартирних будинків розпочнуть навчання

13.08.2015 19:16   -
Автор:

13 серпня у обласній раді привітали перших слухачів «Школи управителів багатоквартирних будинків». До групи відібрано 23 чоловіки – це як досвідчені керівники ОСББ і ЖСК так і новачки, які тільки збираються опанувати професійне управління багатоквартирним будинком.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу облради.
Учасників обирали за конкурсом – на курсі будуть вчитися найактивніші жителі Дніпропетровська, які прагнуть зробити свій будинок більш комфортним та затишним.
«Обласна рада допомагає жителям міста реалізувати своє право вибору, грамотно управляти будинком і жити в комфортних умовах. Для цього в кожному будинку повинен з’явитися грамотний управитель. Він зможе взяти на себе управління не тільки свого будинку, але й інших бажаючих ОСББ та ЖБК, а також тих будинків, де ОСББ ще не створені», – зазначив голова Дніпропетровської облради Євген Удод
Протягом двох тижнів слухачам прочитають курс «Управління багатоквартирним будинком», який включає 6 модулів. Громадяни дізнаються про особливості управління багатоквартирним будинком, управління фінансами, правове забезпечення діяльності управителя, експлуатацію багатоквартирних будинків та інженерних мереж, перспективи розвитку руху управителів та їх практичні аспекти діяльності. По завершенню навчання майбутні управителі здадуть екзамени та отримають посвідчення державного зразка.
Навчання проводитиметься на базі Університету митної справи та фінансів і Придніпровської держакадемії будівництва та архітектури. Відповідну угоду про співробітництво підписали облрада, відповідні виші та громадська спілка «Наш дім – Дніпропетровщина».
Нагадаємо, з 1 липня набув чинності Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». У ньому закріплено поняття «управитель», який і матиме право займатися всіма питаннями управління будинком. При цьому для роздумів мешканці будинків мають лише рік – створити ОСББ або вибрати собі управляючу компанію. По закінченню терміну, управитель буде призначений виконкомом.