Перша річниця місцевих виборів: як Філатов виконує обіцянки

25.10.2016 14:15   -
Автор:

25 жовтня 2015 року в Україні відбулися чергові місцеві вибори: українці обирали сільських, селищних і міських голів. Оскільки 12 місяців для представника місцевої влади – достатньо солідний термін для того, щоб продемонструвати перші успіхи в роботі на посаді, журналісти вирішили «допомогти» міським головам обласних центрів пригадати їхні передвиборчі обіцянки й, зокрема, ті пункти передвиборчих програм, які вони ще не реалізували. На жаль, втішного у статистиці виконання передвиборчих обіцянок градоначальниками найбільших міст України виявилося вкрай мало: в середньому за цей час міські голови виконали лише… кожну дванадцяту передвиборчу обіцянку.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на “Слово і діло”.
Із 340 зареєстрованих порталом обіцянок наразі виконані лише 29. У процентному співвідношенні виходить, що середній рівень відповідальності мерів обласних центрів сьогодні становить лише трохи більше 8%. Як для чиновників виконавчої влади, а тим більше представників виборної посади, це дуже тривожний сигнал.
Одна виконана передвиборча обіцянка з 20 в міського голови Дніпра Бориса Філатова. Стосується вона сприяння розвитку об’єднань співвласників багатокватирних будинків. Тим часом попереду в дніпровського мера цілий фронт роботи: вирішити проблеми з побутовими відходами, реалізувати програму реставрації міста, забезпечити навчальним закладам автономію, а педагогічним і медичним працівникам – муніципальну надбавку до зарплатні, а ще – запровадити інтелектуальну систему управління громадським транспортом і створити єдиний паркувальний центр.