Перевірка пасажирських автоперевізників на Дніпропетровщині виявила численні порушення

24.06.2021 20:06   -

Придніпровське міжрегіональне управління Укртрансбезпеки повідомляє про результати перших двох тижнів проведення комплексу профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті «Автобус – 2021» на території Дніпропетровської області, які тривають в період з 14 червня по 14 липня 2021 року відповідно до Доручення голови Державної Служби України з безпеки на транспорті.

За період 14.06.2021 – 24.06.2021р. працівниками Управління перевірено 527 транспортних засобів, що здійснюють перевезення пасажирів, складено 129 актів про порушення законодавства про автомобільний транспорт, з них 41 акт про порушення при перевезенні пасажирів нерегулярними маршрутами та 88 актів про порушення на регулярних маршрутах. Рейдові перевірки проводились у містах Дніпро, Павлоград, Нікополь, Марганець та у Солонянському і Павлоградському районах.

Раніше повідомляли, що в період 14.06.2021 – 24.06.2021р. перевірятимуть пасажирських перевізників на дотримання норм транспортного законодавства та вимог безпеки перевезень, вимог до технічного стану транспортних засобів. До перевірок залучають представників правоохоронних органів та ЗМІ. Основна мета заходів полягає у посиленні державного контролю за безпекою перевезень під час виконання пасажирських перевезень автобусами, дотримання автомобільними перевізниками вимог безпеки перевезень при виконанні регулярних, нерегулярних та регулярних спеціальних пасажирських перевезень і перевезень організованих груп дітей до місць оздоровлення та відпочинку і у зворотному напрямку, а також попередження аварійності на пасажирському автомобільному транспорті.