Перейшли в контрнаступ: ЗСУ атакували позиції артилерії Московщини, яка обстрілювала Харків

09.03.2022 10:49   -

Українські бійці перейшли у контрнаступ у Харківській області та завдали удару по позиціях російських артилеристів, які обстрілювали околиці міста.

У ніч на середу, 9 березня, військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії та бійці територіальної оборони висунулися у напрямку Дергачів та атакували позиції росіян, де розміщувалася їхня ствольна та реактивна артилерія. Про операцію повідомив голова Харківської військово-цивільної адміністрації Олег Синєгубов.

“Наші військові дали чергову відсіч ворогу в напрямку Дергачів. Уночі Сухопутні частини ЗСУ спільно з частинами Нацгвардії та Тероборони перейшли в контрнаступ на позиції артилерії та реактивні системи залпового вогню противника, які систематично обстрілювали околиці міста Харкова. Після невдалого супротиву – ворог вдався до втечі, при цьому кинув військову техніку у вигляді важкого озброєння. Частина особового складу противника вдалася у втечі в лісові масиви в напрямку Бєлгорода, просимо сприяти місцеве населення бути обачними та за можливості сприяти пошуку” – йдеться у повідомленні.

Українські військові придушили опір противника, й росіяни залишили позиції, покинувши озброєння та техніку. Вцілілі переховуються в лісовому масиві й, очевидно, намагаються втекти в напрямку Білгородської області.

Синєгубов звернувся до місцевих мешканців із проханням бути обережними та по можливості допомагати українським бійцям відловлювати росіян у лісах.

8 березня бійці ЗСУ та територіальної оборони вибили за межі області російський десант, який висадився поблизу Вовчанська та намагався атакувати Харків.

Уранці 24 лютого російські війська розпочали широкомасштабне вторгнення в Україну. Одним із ключових напрямків ударів окупантів став Харків. Росіяни завдають ракетно-бомбових ударів по адміністративних будівлях у центрі міста, авіація та артилерія противника методично знищують житлові квартали спальних районів та вбивають харків’ян.

Харків контролюють українські військові, триває зачистка міста від диверсантів та мародерів.