Перейменувати Новомосковськ: петиція набрала необхідну кількість голосів

06.06.2022 16:30   -
Перейменувати Новомосковськ: петиція набрала необхідну кількість голосів

Петиція, в якій пропонують перейменувати Новомосковськ набрала необхідну кількість голосів і тепер її має розглянути місцева влада.

Петиція із пропозицією про перейменування Новомосковська з’явилася на сайті у системі місцевих електронних петицій 18 березня. Станом а 6 червня її підписано 211 осіб із необхідних 200. Автор Роман Овчаренко пропонує перейменувати Новомосковськ та повернути йому історичну назву, щоб розірвати будь-які зв’язки з державою-агресором.


Тепер петицію має розглянути місцева влада. Раніше міський голова Новомосковська Сергій Резник розповів про те, коли перейменують місто. За його словами, рішення про зміну назви ухвалює Верхова Рада за ініціативи міської ради. Втім, він вважає, що таке рішення має бути ухвалене городянами.


Щоправда, зараз за словами Резника, розпочинати такі дискусії зарано, адже більшість жителів міста відсутня. Тому він хоче, щоби до цього питання повернулися вже після перемоги України. І якщо більшість людей виступатиме за перейменування, то тоді вибиратимуть назву.