Передача земель аеропорту вартістю 11,3 млн грн: в Ужгороді судитимуть експосадовицю Ужгородської міськради

02.03.2024 13:14   -

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишньої посадовиці Ужгородської міської ради, яка через службову недбалість спричинила тяжкі наслідки. Через неправомірні дії жінки у приватну власність безпідставно передали земельні ділянки міжнародного аеропорту міста Ужгорода. Про це повідомляє 49000 із посиланням на Закарпатську обласну прокуратуру.

Жінка, завідуючи одним з відділів міськради, безпідставно передала у приватну власність понад 70 земельних ділянок загальною вартістю 11,3 млн грн. Ділянки, розташовані по вулиці Собранецькій у межах аеропорту в Ужгороді, належали ЗОКП “Міжнародний аеропорт Ужгород”.

На засіданні сесії Ужгородської міськради обвинувачена повідомила про нібито відмову аеропорту від права постійного користування цими землями. Таким чином, більшість із них – майже 75 га – рішенням депутатів переведено в землі запасу міста, а потім надано у власність громадянам для будівництва житлових та господарських будівель.

Зараз на ці земельні ділянки накладено арешт. Обвинувачена постане перед судом за ч. 2 ст. 367 КК України (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.