Паска в умовах карантину: як будемо святкувати?

08.04.2020 11:09   -
Автор:

Цього року одне з найважливіших християнських свят – Великдень (Паска) припадає на 19 квітня.
Через оголошений Кабінетом міністрів карантин до 24 квітня (із можливістю його продовження) традиційне святкування українцями Паски може стати неможливим. Зокрема, уряд заборонив проведення масових заходів, відвідування громадянами парків і лісопаркових зон у населених пунктах, а також і загалом пересування вулицями групою осіб. Усі ці заборони роблять неможливими традиційні для українців великодні сімейні зустрічі, пікніки із друзями та відвідування храмів.
Та навіть більше – в умовах порад щодо соціальної дистанції, традиційні поцілунки теж стають небажаними.
Православна Церква України уже заявила про те, що підтримує карантинні заходи влади і відмовиться від традиційної великодньої служби в храмах – натомість пропонують віруючим дивитись онлайн-трансляції. Зокрема, такого рішення дійшли Президент Зеленський і Митрополит Епіфаній (голова ПЦУ).
«Молитви і богослужіння у ці дні мають відбутися, щоби залишаючись вдома, наші вірні могли долучитися до них через трансляції, щоби відчули – попри важкі обставини сьогодення величне свято прийшло до нас», – заявив Митрополит Епіфаній.
Тож, більшість людей будуть змушені святкувати Великдень удома.
Втім, виникає питання: чи всидять удома тисячі громадян, вживши алкогольних напоїв і чи встоять вони перед спокусою святкових весняних прогулянок у Великдень?
Эксперт рассказала, чем опасен магазинный маринад для шашлыка ...Уряд затвердив нові обмежувальні заходи у боротьбі з коронавірусом