Парламент Канади одностайно визнав злочини Московії в Україні геноцидом

28.04.2022 09:21   -

Палата громад парламенту Канади одноголосно ухвалила пропозицію про визнання агресії московитів в Україні актом геноциду. Про це повідомляє CBC News.

Пропозицію внесла депутат від Нової демократичної партії Гетер Макферсон. У постанові йдеться про те, що вбивства мирних жителів, осквернення трупів, примусовий вивіз українських дітей на територію Московії, а також тортури та зґвалтування, які вчиняють російські солдати, є геноцидом.

Постанова не має обов’язкової сили та не вимагає від канадського уряду жодних дій. Однак Макферсон заявила, що визнання дій Московії геноцидом — це спосіб підштовхнути уряд до більш рішучих дій проти московитів, особливо у вигляді санкцій.

«Санкції запроваджувалися надто повільно, вони запроваджувалися дуже, дуже пізно, вони дали можливість російським олігархам приховувати своє багатство, тому вони недоречні», — сказала Макферсон. Депутат також сказала, що хоче, щоб Міжнародний кримінальний суд отримував більше фінансування від Канади, аби мати вдосталь ресурсів для розслідування звірств московитів в Україні.

Дії Московії в Україні геноцидом вже визнали Естонія та Латвія.