Париж сплатить 90 000 євро за дискримінацію чоловіків. Пані мер обурена

16.12.2020 12:19   -

Місто Париж доведеться заплатити штраф у розмірі 90 000 євро за призначення одинадцяти жінок-директорок на службу проти п’яти чоловіків. Мер Анн Гідальго захистила своє рішення перед Паризькою радою. Вона вважає санкцію “абсурдною”, – повідомляє ladepeche.

Анн Гідальго, уроджена Анна Марія Гідальго Алеу — французький політик, мер Парижа. Перша жінка на посаді мера Парижа за всю історію міста.

Анн Гідальго розлючена, адже місту Париж доведеться заплатити штраф у розмірі 90 000 євро за те, що пані мер призначила занадто багато жінок на керівні посади в службах. Одинадцять жінок були призначені проти лише п’яти чоловіків, що становить 69% від усієї кількості службовців.

“Управління містом стало б надто феміністичним”, іронізує Анн Гідальго перед Паризькою Радою. “Найкрасивішим у бюрократії є те, що вона абсолютно не знає розбірливості і тому наважується на все”. Анн Гідальго вважає, що “цей штраф очевидно абсурдний. Він несправедливий, безвідповідальний, небезпечний”

Пані мер Парижа повністю приймає своє рішення: “Щоб сприяти і одного разу досягти паритету, ми повинні пришвидшити темп і забезпечити, щоб у призначених зустрічах було більше жінок, ніж чоловіків”

На початку 2021 року Анн Гідальго вирішила віднести чек на суму 90 000 євро міністру державної служби в оточенні своїх заступниць, директорок служб та всіх жінок генерального секретаріату ратуші.

Для розуміння проблеми: указом від 30 квітня 2012 року передбачено фіксовану суму штрафу в розмірі 90 000 євро для великих міст, які не дотримуються зобов’язання забезпечити призначення «щонайменше 40% людей кожної статі».