Параду перемоги в Москві не буде: у ГУР дали прогноз про закінчення війни в Україні

18.09.2023 12:00   -

Україна не проведе парад у Москві на честь закінчення повномасштабної війни. Однак Росії також не варто розраховувати, що вона проведе свій парад у Києві.

Відповідну заяву зробив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв’ю The Economist, записаному в Києві. 37-річний військовий вважає: з власної волі Російська Федерація не здасться.

Генерал-лейтенант сказав, що війна важлива для країни-агресора, вона була константою для неї протягом усієї її історії.

Ми розуміємо, що не закінчимо війну парадом перемоги в Москві. Але Москва не повинна сподіватися будь-коли провести таку зустріч у Києві“, – заявив очільник ГУР МО.

Він наголосив, що жодної дискусії про припинення вогню чи перемир’я на умовах агресора бути не може.

Коментуючи продовження українського контрнаступу, Буданов звернув увагу, що, незважаючи на повільніше, ніж очікувалося, просування, Росія змушена перекидати на передову недостатньо укомплектовані резерви, які вона не планувала розгортати до кінця жовтня.

“Всупереч тому, що заявляє РФ, у неї абсолютно немає стратегічного резерву“, – сказав він. Наприклад, 25-та загальновійськова армія Сухопутних військ ЗС РФ, яка формувалася цього року, зараз передчасно перекидається на східний фронт у районі Лимана й Куп’янська.

За словами начальника ГУР, російська економіка протримається лише до 2025 року. Потік зброї в агресора вичерпається у 2026 році, “можливо, і раніше”, припустив він. “Якщо все добре і в Росії достатньо ресурсів, навіщо їх шукають по всьому світу? Відповідь очевидна. Більше нічого витягувати”, – прокоментував Буданов переговори Москви з КНДР.