П’ятий президент України назвав точну дату повернення на батьківщину

06.01.2022 13:24   -

Петро Порошенко назвав дату повернення до України — 17 січня. Раніше він вже пообіцяв приїхати в січні після свят і взяти участь у судовому засіданні. Про це він написав у своєму Facebook.

«Коли при владі неадеквати, опозиція має діяти ще активніше. Тому наступний тиждень — з 10 до 15 січня — працюватиму в Європі над захистом України від російської агресії та підтримкою демократії в нашій країні. 17 січня я, як і обіцяв, повернуся до Києва, аби з’явитися в суді та провести зустріч із генеральним прокурором, користуючись правом народного депутата на невідкладний прийом», — повідомив Порошенко.

За його словами, в Україні він буде захищатися «не від Зеленського», а від «некомпетентного керівництва».

У ДБР заявили 20 грудня, що п’ятому президенту України Петру Порошенку повідомили про підозру в державній зраді та сприянні терористичним організаціям. Йдеться про схему постачання вугілля з тимчасово окупованих частин Донбасу на суму близько 1,5 мільярда гривень.

Порошенко відповів, що зараз перебуває за кордоном і повернеться в Україну в першій половині січня. Він також відкинув звинувачення в «державній зраді», назвавши підозру його в цьому переходом «червоних ліній».

Офіс генерального прокурора 24 грудня погодив клопотання про арешт Порошенка.

На підозру, яку висунули попередньому президенту України, одразу ж відреагували західні дипломатичні представництва. Вони застерегли українську владу від політичних переслідувань опозиції.