Отмену реформы ЖКХ в Днепропетровске отложат до лета?

20.05.2015 15:00   -
Автор:

Как сообщалось ранее, вчера во время общественных слушаний в Днепропетровском горсовете было объявлено, что, в связи с изменением действующего законодательства, реформу ЖКХ в городе приостановят. Вот только не уточнили – когда? На сайте городского совета уже доступен проект решения “Про впорядкування дій та процедур щодо визначення виконавців житлово – комунальних послуг у м. Дніпропетровську”, но, по словам депутата Сергея Жукова, включать в повестку дня ближайшей сессии (27 мая) этот вопрос не спешат.
Об этом сообщает Интернет-издание “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
“С большим трудом, но разместили на сайте горсовета наш проект решения об отмене решения исполкома по исполнителям услуг по содержанию домов. Но на сессию 27.05 отказываются его включать в повестку”, – заявил днепропетровский депутат горсовета в своем фейсбук.
Читайте также: Дніпропетровська міськрада збирається на чергову сесію
Из проекта решения:
1. Скасувати рішення виконкому Дніпропетровської міської ради від 30.04.2015 року № 284 «Про визначення тимчасових виконавців послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій».
2. Зобов’язати у сорока п’яти денний термін з дня прийняття цього рішення Департамент комунального господарства та капітального будівництва Дніпропетровської міської ради (в. о. заступника міського голови, директора департаменту комунального господарства та капітального будівництва Дніпропетровської міської ради Дядічко І. А.) розробити Концепцію реформування житлово-комунального господарства у м. Дніпропетровську та надання відкрито та прозоро послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та внести її до розгляду у вигляді проекту рішення невідкладно для прийняття на сесії Дніпропетровської міської ради. До розроблення вказаної Концепції, громадських обговорень щодо визначення виконавців послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у м. Дніпропетровську не проводити.
3. Провести протягом тридцяти денного терміну з дня прийняття цього рішення незалежний аудит фінансово-господарської діяльності всіх без виключення суб’єктів господарювання, які виконували послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій на підставі договорів з комунальними підприємствами Дніпропетровської міської ради.
4. Зобов’язати у сорока п’яти денний термін з дня прийняття цього рішення Департамент комунального господарства та капітального будівництва Дніпропетровської міської ради (в. о. заступника міського голови, директора департаменту комунального господарства та капітального будівництва Дніпропетровської міської ради Дядічко І. А.) розробити проект рішення та відповідний порядок про відкритий та публічний конкурс суб’єктів господарювання щодо визначення виконавців послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у всіх районах міста Дніпропетровська. Передбачити затвердження результатів зазначеного конкурсу, а саме конкретних виконавців послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у всіх районах міста Дніпропетровська рішенням Дніпропетровської міської ради, а також оприлюднення на офіційному інтернет-порталі Дніпропетровської міської ради та у газеті «Наше місто» Дніпропетровської міської ради відомості про переможців конкурсу – суб’єктів господарювання, які будуть надавати послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій на відповідні території міста Дніпропетровська з зазначенням утворення відповідних тарифів.
5. Оприлюднити у сорока п’яти денний термін з дня прийняття цього рішення на офіційному інтернет-порталі Дніпропетровської міської ради та у газеті «Наше місто» Дніпропетровської міської ради результати аудиту зазначеного у п. 3 цього рішення.