Освітлені вулиці – складова безпечного міста: у Дніпрі оновлюють вуличне освітлення

06.07.2023 20:30   -

У Дніпрі, з початку цього року, на 76 різних місцях було оновлено вуличне освітлення. Було встановлено 2 422 нових світильників та 198 опор.

«Половина з них, а саме 36, розташовані у житломасивах Таромське і Придніпровськ та селищі Краснопілля. По цих локаціях було замінено близько 700 світильників. Натрієві лампи замінено на нові LED-світильники», – коментує Андрій Кравець, начальник виробничо-технічного відділу КП «Міськсвітло».

Цей рівномірний процес оновлення вуличного освітлення свідчить про лідерство Дніпра в реалізації муніципальної програми “Місто без окраїн” і його прагнення до рівноправного розвитку.

«До нас, на Єдину гарячу лінію Дніпровської міської ради, з проханням освітити вулицю Петрозаводську звернулися її мешканці. Під час обстеження локації співробітники КП «Міськсвітло» вирішили встановити тут 10 кронштейнів, 10 світильників і 370 метрів самонесного ізольованого дроту», – говорить Олег Коротушенко, начальник електротехнічного району № 3 КП «Міськсвітло».

Наразі, роботи з оновлення вуличного освітлення тривають на вулиці Петрозаводській і планується їх завершення цього тижня. У процесі модернізації, будь то покращення наявних мереж або будівництво з нуля, використовуються якісні матеріали та сучасні енергоефективні стандарти. Це не лише зменшує навантаження на міські електромережі, але й забезпечує рівномірне й комфортне освітлення, яке не надто напружує зір пішоходів та водіїв. Крім того, таке освітлення робить дороги більш помітними для водіїв, підсилюючи видимість розділових смуг та дорожних знаків. Загалом, освітлені вулиці є важливою складовою безпечного міста.