Острів Зміїний, або «Острів Ахілла», покращить свій пошуково-рятувальний потенціал і безпеку мореплавства

05.11.2020 20:00   -

Казенне підприємство «Морська пошуково-рятувальна служба» продовжує удосконалення організаційно-технічного забезпечення та подальший розвиток Національної системи пошуку і рятування людського життя на морі. Реалізація проєктів, що визначені Мінінфраструктури у Стратегії розвитку підприємства, дозволить значно посилити позиції України в сфері безпеки мореплавства на Чорному і Азовському морях відповідно до її міжнародних договорів, зокрема, конвенцій Міжнародної морської організації, – повідомляє Казенне підприємство «Морська Пошуково- Рятувальна Служба».

В цьому проєкті – побудова глобальної морської системи зв’язку для безпеки мореплавства, планують побудувати на острові Зміїний в Чорному морі берегову радіостанцію А1 ГМЗЛБ, яка також допомагатиме кораблям під час лиха.

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - zmiinij.jpg

Казенне підприємство «Морська пошуково-рятувальна служба» (МПРС) вже оголосило тендер на будівництво.

Згідно з даними в системі ProZorro, станцію планують будувати в селі Біле (розташоване на острові). Вартість робіт — 68 265 872 гривень. Термін виконання — до 31 грудня 2022 року. Торги для визначення підрядника призначені на 19 листопада поточного року.

Під час візиту представники міністерства відвідали о. Зміїний, де ознайомилися з проєктом будівництва на острові нової базової станції морського району А1 ГМЗЛБ, а також взяли участь у комплексних навчаннях пошуково-рятувальних сил та засобів Морської пошуково-рятувальної служби.

Крім цього МПРС проведе п’ять тендерів на замовлення супутніх робіт—розробка та експертиза проєктної документації на об’єкти (1,5 млн гривень та 416 тисяч гривень), розробка проєкту землеустрою (100 тисяч грн), розробка містобудівної документації (25 тисяч грн), а також геотехнічний аналіз ґрунту (28 тисяч грн).

До теми, 2020 року вертольоти прикордонників вперше за 12 років здійснили політ на острів Зміїний. Два екіпажі вертольотів МІ-8 ДПС отримали допуски для польотів над морем, а модернізація гвинтокрилів дозволила зробити такі польоти безпечними. Відтепер прикордонники за необхідності зможуть провести повітряний моніторинг, доставити на острів вантажі чи персонал, або провести медичну евакуацію.