Організаторами захоплення міськради є колишні зеки і тітушня, – «Свобода» Кривого Рогу

29.01.2015 16:17   -
Автор:

Місцева «Свобода» не підтримує захоплення виконкому у Кривому Розі.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Ми впевнені у тому, що туди пішло немало людей, які незадоволені владою аби вигнати Вілкула, це правильно. Але хто є організатором всього цього, подивиться на ці обличчя? колишні зеки, тітушня. Вони не є патріотами, багатьох ми ідентифікували, обличчя так званого антимайдану.
Революція Гідності робилась руками патріотів, багато хто поклав своє життя за це .. а хто прийшов до влади? такі самі як і були при Януковичі .. ми за те аби гнати Вілкулят, але не дамо себе знову використовувати особистостям, які лише рвуться до влади», – зазначається у повідомленні Криворізької «Свободи» у фейсбук.
Об’єднання патріотичних сил Кривбасу, куратором якого є лідер криворізької «Свободи» Тетяна Соловйова, провело сьогодні з ранку оперативну прес-конференцію що до захоплення міської ради Кривого Рогу. Журналістам була представлена заява об’єднання oо до останніх подій в місті.
Читайте також: Криворожский Автомайдан просит законно сменить заместителей Вилкула
Офіційна заява
Ми, Об’єднання патріотичних сил Кривбасу (далі ОПСК), звертаємося до мешканців Кривого Рогу із заявою і проханням реально оцінювати та критично аналізувати теперішній стан речей у місті.
Наше Об’єднання включає в себе до 20 організацій різного спрямування, це надало нам можливість реально тиснути на місцеву владу законними шляхами та методами. На вимогу ОПСК був ініційований діалог криворіжців і влади, зокрема було проведено два так званих «круглих стола», на яких представники активних прошарків населення міста змогли озвучити і прямо висловити пропозиції, претензії та вимоги до виконкома, міського голови й міськради.
Проте, коли дійшла справа до реальних дій і виконання даних владою обіцянок, ми бачимо наступне:
– бюджетна постійна депутатська комісія, не маючи кворуму, не прийняла жодного проекту правок до міського бюджету;
– сесія міськради, де а) повинні були бути прийняті запропоновані правки до бюджету, що б економили кошти; б) повинні були бути скасованими рішення про надмірні надбавки і премії членам виконкому і т.д.; ця сесія була скасована напередодні пізно увечері.
Мало того, як ми бачимо, виникла така дестабілізуюча ситуація, що дозволила владі й надалі не проводити сесію, не виконувати свої прямі обов’язки, дані обіцянки й висунуті громадськістю вимоги.
Тому ми, ОПСК, вимагаємо від міської влади: від очільника міста, від міськради й виконкому, не зважаючи ні на які обставини, продовжувати виконувати свої прямі обов’язки.
Ми вимагаємо виконання наступних вимог:
1. Прийняти правки до місцевого бюджету, що були запропоновані Об’єднанням раніше, на круглому столі. У тому числі: скасування нераціональних витрат на будівництва та реконструкції об’єктів не першочергового значення. А також переглянути відсоток земельного оподаткування для промислових підприємств нашого міста.
2. Звільнити заступника міського голови Вербицького Г. та керівника УБЖП Катриченка О., дії котрих призвели до комунального бунту в місті.
3. Створення постійної робочої групи за особистої участі міського голови Ю. Вілкула та опозиції, в особі ОПСК, для подальшого вирішення важливих для життя міста питань.
4. Уведення представників Об’єднання у склад виконкому, а також в усі можливі постійні та тимчасові комісії при виконкомі та міськраді, а також тендерні комісії як контролюючого громадського органу з консультативно-дорадчим голосом (Постанова Кабміну «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державницької політики»).
Виконання зазначених вимог не лише захистить права пересічних криворіжців у всіх сферах життя, а й сприятиме деескалації конфлікту та стабілізує ситуацію в місті.
Крім того, враховуючи активізацію російських військ на Сході нашої держави, ми вважаємо, що будь-яке силове захоплення адміністративних будівель, а особливо за участі певних кримінальних угрупувань, грає на руку українському зовнішньому ворогу, країні-агресору – Росії.