Орендар ставка на Житомирщині застрелив 7 рибалок

22.05.2020 12:14   -

Страшна трагедія сталася у Житомирській області – там від вогнепальної зброї загинуло 7 чоловіків, що приїхали відпочити і порибалити на ставок. Як відзначають у поліції, рибалки вступили у конфлікт із місцевим мешканцем, який використав рушницю для “вирішення” проблеми.

Сьогодні, близько 1.00, у селі Новоселиця Попільнянського району біля приватних ставків місцевий житель, орендар, під час конфліктної ситуації з невідомими здійснив ряд пострілів із мисливської рушниці, внаслідок чого смертельні вогнепальні поранення отримали сім осіб“, – сказано у повідомленні на сайті Національної поліції.

Поліцейські затримали підозрюваного і розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України, це – умисне вбивство двох і більше осіб. Санкція статті передбачає до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув‘язнення.

Заступник міністра внтрішніх справ Антон Геращенко прокоментував подію у Фейсбук.

На берегу ставка отдыхала компания киевлян, старых друзей, которые там собирались уже не раз половить рыбы. Всего по данным следствия их было 9 человек, включая арендатора ставка, гражданина 3. 1962 г.р. После распития спиртных напитков шестеро отдыхавших легли спать в стоящем на берега пруда сарайчике. Двое остались распивать спиртные напитки с арендатором ставка. Около 1 часа ночи, арендатор ставка, профессиональный охотник З., на почве внезапно возникших резких неприязненных отношений, начал расстреливать гостей из принадлежащего ему гладкоствольного охотничьего ружья марки «ИЖ». Сначала он убил двоих, что оставались с ним рядом с ним. Затем начал расстреливать шестерых спящих. Всего он успел расстрелять семерых человек. Лишь один, услышав выстрелы, успел убежать в лес, выйти в село и вызвать полицию“, – написав Геращенко в Фейсбук.