Орджонікідзе пропонують включити до особливої зони

14.12.2014 14:30   -
Автор:

Верховній Раді України пропонують включити місто Орджонікідзе Нікопольського району Дніпропетровської області до 30-ти кілометрової зони спостереження навколо Запорізької АЕС.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
З відповідним зверненням до парламенту та депутатським запитом до Віце-прем’єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства звернувся народний депутат України Андрій Шипко.
За його словами, люди скаржаться на незадовільний стан екології в регіоні та проблеми зі здоров’ям.
“Статистика говорить сама за себе. 36% жителів Орджонікідзе мають хронічні захворювання органів дихання. Про онкологічні захворювання взагалі боляче говорити”, – каже парламентарій.
“Українське законодавство, зокрема Закон “Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку”, надає мешканцям зон спостереження право на соціальну підтримку. Але мешканці міста, яке розташоване поряд з Запорізькою атомною електростанцією, не можуть скористатися цим правом. Суто формально ще з радянських часів місто не включили до зони спостереження, хоча його частина, по документам, потрапляє в 30-кілометрову зону”, – наголосив Андрій Шипко.