Оновлені дані щодо коронавірусу у Дніпрі

23.06.2020 10:47   -

У Дніпрі за минулу добу по медичну допомогу з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій звернулося 48 осіб. Станом на 23 червня у місті зафіксовано 488 лабораторно підтверджених випадків захворювань на коронавірус, 366 людини одужали.

Шестеро пацієнтів 21-ї лікарні з підозрою на COVID-19 очікують на результати обстеження. Наразі маємо 212 негативних відповідей від систем ПЛР саме у 21-й інфекційній лікарні. Про це під час брифінгу 23 червня повідомила медична директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 5 Альона Олексенко.

Вона додала, що мобільні бригади, які обстежують людей вдома, на сьогодні здійснили 1646 виїздів та оглянули 5278 осіб, у 353 з них виявили COVID-19.

«Зважаючи на спекотні дні, які панують у Дніпрі, хочеться нагадати про правила безпеки під час літнього відпочинку. Більше перебувайте у затінку, особливо в обідній час, обов’язково користуйтесь засобами із сонцезахисними фільтрами та пийте достатню кількість рідини. Користуйтесь капелюхами та сонцезахисними окулярами. Також не забувайте про збереження соціальної дистанції та уникайте великого скупчення людей. Бережіть себе та будьте здорові!» – сказала Альона Олексенко.