Оманський синдром зе-влади. Визнала, що була, але і не їла, і не пила, і не з ким не говорила

16.01.2021 13:39   -

Голова Вищого антикорупційного суду Олена Танасевич підтвердила, що була присутня на неформальному заході в університеті колишнього нардепа Сергія Ківалова. Ми вже писали про цю історію “Гуляли судді і підсудні на вечірці колишнього регіонала”. Також там були підозрювані судді: голова Окружного адмінсуду Павло Вовк та голова Конституційного суду Олександр Тупицький.

Про це вона розповіла у коментарі Transparency International.

За її словами, Київський інститут інтелектуальної власності та права НУ «Одеська юридична академія» вона відвідала для того, аби обговорити серію онлайн-лекцій зі студентами.

«Після обговорення формату цих лекцій, після визначення дати першої пробної онлайн-лекції керівник вищого навчального закладу поінформував мене про те, що наразі в цьому ж приміщенні відбувається захід, на якому має місце неформальне спілкування професійної юридичної спільноти та запропонував відвідати зазначений захід, посилаючись на те, що на цьому заході також є і мої колеги», — пояснила Танасевич.

На цьому заході вона побачила кілька знайомих облич, поспілкувалася на людські теми й за пів години поїхала звідти. Також їй запропонували сказати привітальне слово.

«Особистого спілкування мого з тими особами, яких ви зазначили, під час цього заходу не було. Більше того, цього спілкування ніколи не було, я особисто не знайома та особисто не спілкуюся. Але цілком очевидно, що може бути зустріч така. Головне — не виходити за межі, головне — зберегти свою неупередженість, незалежність та об’єктивність, щоб у майбутньому мати можливість здійснювати правосуддя. Цих вимог мною дотримано», — підкреслила вона.

  • «Слідство.Інфо» повідомило, що голова Вищого антикорупційного суду (ВАКС) Олена Танасевич приїжджала до Київського інституту інтелектуальної власності та права НУ «Одеська юридична академія» того вечора, коли відбувалася вечірка за участі глави Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка, справу якого розглядає ВАКС.