Олександр Саєнко: Середня зарплата до кінця року може сягнути 10 тис. грн

11.05.2018 14:30   -
Автор:

В Кабінеті Міністрів України розраховують, що середня заробітна плата до кінця року може сягнути 10 тисяч гривень, розповів Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на Урядовий портал.
«Підвищення реальних доходів населення є одним з головних пріоритетів нашого Уряду. Ми розраховуємо, що середня заробітна плата до кінця року може сягнути 10 тисяч гривень», – заявив він.
Міністр підкреслив, що підвищення мінімальної заробітної плати вдвічі – важливий крок для детінізації економіки. З іншої сторони, підвищення мінімальної зарплати має відповідати рівню зростання економіки. Щоб це не було навантаженням для бізнесу, особливо малого бізнесу. Ми досягли зростання на 2,5% ВВП минулого року, і пріоритетом номер один цьогоріч залишається зростання економіки, відмітив Міністр. «Прем’єр-міністром поставлена мета 5-7% зростання ВВП та запропоновано ряд конкретних ініціатив для її досягнення. Над їх втіленням ми і працюємо», – сказав Олександр Саєнко.
Водночас він підкреслив, що Уряд є партнером легального бізнесу та важливо співставляти розмір мінімальної зарплати з можливістю бізнесу її платити. «Зростання мінімальної заробітної плати має корелюватись з ростом економіки та продуктивності праці. Тут важливим фактором є, в тому числі, запровадження нових технологій та інновацій. Така задача поставлена перед нещодавно створеною Радою інновацій», – сказав Олександр Саєнко.
В питанні встановлення рівня мінімальної зарплати Міністр покладається на Міністерство фінансів, Міністерство соціальної політики. «Ми в першу чергу зацікавлені в збільшенні зарплат, але повинні розуміти, як це вплине на макроекономічну ситуацію. Якщо буде мінімальна можливість рухатись далі, ми нею скористаємось», – сказав Олександр Саєнко.