Окупанти вночі запустили по Україні 22 “Шахеди”, 17 дронів збили сили ППО

14.09.2023 08:19   -

У ніч проти 14 вересня держава-терорист Росія вкотре здійснила наліт на Україну ударними дронами Shahed-136. Українська протиповітряна оборона знищила 17 із 22 смертоносних безпілотників.

Про це повідомили у Facebook Генерального штабу ЗСУ. Керівник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у Telegram, що над регіоном оборонці неба з ПвК “Схід” збили три безпілотники.

За його словами, уламки одного з них впали в Першотравневській громаді на Нікопольщині, що призвело до часткового руйнування приватного будинку. Ще 6 – пошкоджені. Також пошкоджень зазнали 8 господарських споруд, 3 авто. Зайнялася суха трава, пожежу рятувальники загасили.

“По тому ж району ворог бив з важкої артилерії та “Граду”. Дісталося Марганецькій громаді. Надзвичайники обстежують уражену територію та з’ясовують наслідки атак”, – додав Лисак і зауважив, що всюди минулося без постраждалих.

Окупанти вночі запустили по Україні 22 "Шахеди", 17 дронів збили сили ППО
Окупанти вночі запустили по Україні 22 "Шахеди", 17 дронів збили сили ППО

У Telegram Повітряних сил підтвердили знищення 17 із 22 російських “шахедів”. Зазначається, що окупанти атакували Україну кількома групами ударних БпЛА типу “Shahed-136/131″ із трьох напрямків: мис Чауда – Крим; Єйськ, Курськ – РФ.

Ворожі БПЛА летіли у напрямку Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської та Сумської областей. 

Окупанти вночі запустили по Україні 22 "Шахеди", 17 дронів збили сили ППО