“Окупанти отримали протилежний ефект”: Маляр натякнула, що підрив Каховської ГЕС не вплине на контрнаступ ЗСУ

06.06.2023 20:00   -

У Міністерстві оборони прокоментували ситуацію з вибухом греблі в Новій Каховці, до чого вдалися окупанти, намагаючись запобігти масштабному контрнаступу ЗСУ. Своїми діями Росія досягає протилежного ефекту, підвищуючи мотивацію українських захисників та створюючи серйозні проблеми на тих теренах України, які тимчасово контролює армія загарбників.

Про це повідомила заступник голови оборонного відомства Ганна Маляр на своєму Telegram-каналі. По суті, окупанти в черговий раз показали свою недалекоглядність.

“Наразі у критичному становищі перебувають мирні жителі тимчасово окупованих населених пунктів Херсона та Криму, оскільки знищення дамби позбавило їх прісної води. Тобто росіяни, намагаючись перешкодити контрнаступальній операції та відвернути увагу суспільства від подій у Білгородській області, тільки й отримали протилежний ефект” – відмітила вона.

Крім того, Маляр додала, що після підриву ГЕС на Херсонщині були затоплені позиції російських військових підрозділів, що може призвести до масштабного змивання російських мінних полів та їх детонації в хаотичному порядку.