Окупанти перекрили греблею річку й викачують воду

10.09.2020 06:41   -

Московські окупанти викачують останні водні ресурси з окупованих земель Криму. В окупованому Криму війська РФ перекрили земляною греблею річку Біюк-Карасу нижче Білогірського водосховища, утворивши ставок, з якого почали качати воду на потреби Сімферополя, – повідомляє «Крим.Реалії».

За даними видання, підрозділ російських трубопровідних військ розбив наметове містечко, також задіяно багато техніки. Зокрема, спеціальні автомобілі, оснащені насосами, які качають воду до змонтованих трубопроводів.

«Відомо, що вода з Білогірського водосховища через Біюк-Карасу забезпечувала водопостачання не тільки Феодосії та Судака, але й сіл, які лежать в руслі річки, а також таких великих обʼєктів, як артфорум «Таврида» і Білогірська мегатеплиця. Тепер усі ресурси Білогірського і Тайганського водосховищ спрямовані на забезпечення водою Сімферополя», — заявив місцевий активіст, ім’я якого не розкривають з міркувань безпеки.

На його думку, перекриття річки загрожує великою бідою.

Водночас у місцевій адміністрації поки ситуацію не коментують, оскільки сподіваються на осінні дощі та інші чудеса, які врятують окупантів від наслідків порушення визнаних кордонів.