Оголошено надзвичайний стан у Дніпропетровській області

20.03.2020 19:16   -
Автор:

Дніпропетровська регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій прийняла рішення про запровадження в Дніпропетровській облісті надзвичайного стану через епідемію коронавірусу. Про це йдеться у повідомленні на сайті Дніпропетровської ОДА від 20 березня.
«Дніпропетровщина запровадила надзвичайну ситуацію, аби максимально убезпечити людей від коронавірусної інфекції. Ми посилюємо правоохоронні засоби контролю. Будемо жорстко слідкувати за виконанням карантинних заходів, яких мешканці області мають дисципліновано дотримуватися, – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. – Режим надзвичайної ситуації чітко визначає спосіб координації органів державної влади. Все – для оперативного реагування на виклики в умовах всесвітньої пандемії, недопущення подальшого поширення інфекції та мінімізації її негативних наслідків», – зауважив губернатор області Олександр Бондаренко.
Також було створено спеціальну комісію, куди увійшли керівники ДСНС, Нацполіції, транспортних та інших служб. Метою комісії є моніторинг епідеміологічної ситуації, інформування населення та вживання всіх необхідних заходів з метою подолання епідемії.