Офіс Президента подаватиме в суд на журналістів телеканалу “UA:Перший”

15.02.2020 08:02   -
Автор:

Офіс Президента України обурився через відео-матеріал програми «Схеми» телеканалу “UA:Перший”, в якому журналісти розказали про можливу зустріч Зеленського із секретарем Ради безпеки РФ Миколою Патрушевим. Про це повідомляє УП.
Підставами для такого припущення стали як сам «дивний» візит Зеленського до Оману, так і його не менш дивна затримка в Омані після катастрофи українського літака в Ірані. Журналісти повідомили, що за даними їхніх джерел, Зеленський прибув з Оману до України чартерним рейсом на літаку Bombardier Global Express 6000, який перед цим прилетів до Оману з Росії і на якому, ймовірно, до Оману прибув саме Патрушев.
Картинки по запросу Картинки по запросу
На підставі таких даних, журналісти зробили висновок, що Зеленський мав зустріч із російським силовиком.
Офіс Президента на офіційному сайті опублікував заяву стосовно сюжету «Схем»:
«Офіс Президента України заявляє, що інформація, викладена у сюжеті програми «Схеми» про зустріч Президента України з високопосадовцем Російської Федерації, яка нібито мала місце в Омані, цілком і повністю не відповідає дійсності. Президент України ніколи в житті не зустрічався (особисто чи в рамках міжнародних заходів), не розмовляв і не спілкувався в інший спосіб з Миколою Патрушевим», – йдеться у заяві.
Представники Офісу називають матеріали «Схем» відвертою маніпуляцією і не розуміють цілей таких вигадок.
«Ми звертаємося до суду з позовом, у якому вимагатимемо спростувань і вибачень», – так підсумовують свою заяву в Офісі Президента, головою якого нещодавно було призначено Андрія Єрмака.
Днепр.Главное