Один загинув і двоє поранені – на Донбасі знову втрати

31.08.2021 07:06   -

Прес-служба ООС повідомила про те, що в результаті обстрілів з боку проросійських терористів на Донбасі загинув один український військовий. Ще двоє наших захисників отримали поранення.

Внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил загинув, інший – дістав поранення. Також, внаслідок підриву на НВП, один військовий отримав мінно-вибухову травму. Поранених воїнів було терміново доправлено до лікувального закладу. Стан здоров’я захисників – середнього ступеню тяжкості. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого“, – йдеться у повідомленні.

Загалом, протягом минулої доби, 30 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню. Терористи використовували для обстрілів міномети калібру 120 мм, протитанкові комплекси, гранатомети, кулемети, стрілецьку зброю.

Біля НОВОЗВАНІВКИ ворог тричі обстрілював наші позиції з мінометів 120-го калібру, протитанкових ракетних комплексів, станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів. Неподалік населеного пункту ШУМИ російські окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Поблизу ТРОЇЦЬКОГО противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів. У напрямку КАТЕРИНІВКИ російські найманці вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів. У районі НОВОТОШКІВСЬКОГО ворог обстрілював українські позиції зі станкових протитанкових гранатометів, а з БПЛА було скинуто гранату ВОГ-17. Неподалік ВОДЯНОГО окупанти вели вогонь з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів. Біля ШИРОКИНОГО збройні формування Російської Федерації обстрілювали наші позиції з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Крім того, на межі Донецької та Луганської областей зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування“, – уточнює Штаб ООС.

Станом на 7 годину ранку, 31 серпня, зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню: у напрямку Широкиного російські найманці обстрілювали наші позиції зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів; біля Новозванівки противник застосовував міномети 120-го калібру; поблизу Нью-Йорка збройні формування Російської Федерації вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.