Обвал шахти на Луганщині: під землею загинула людина

28.12.2020 19:17   -

На шахті “Золоте”, що знаходиться на Луганщині і входить до ДП «Первомайськвугілля», сьогодні вночі стався обвал, в результаті чого двоє шахтарів опинилися під завалом у шахті.

Сьогодні вночі о 0:13 відбувся обвал гірничої маси на горизонті 687 м «Шахти «Золоте» ДП «Первомайськвугілля». Під завалом опинилися двоє працівників шахти. Бійцям гірничорятувальної служби вдалося оперативно вивільнити гірника – Олександра Васильчука. Від госпіталізації він відмовився. Тривають рятувально-пошукові роботи. Бійці гірничорятувальної служби вживають всіх заходів, щоб врятувати життя іншому гірнику“, – написав Михайло Волинець, Голова Конфедерації Вільних профспілок України.

Завдяки рятувальникам, одного робітника вдалося підняти на поверхню – він серйозно не постраждав. Щодо іншого шахтаря Михайло Волинець пізніше повідомив, що його знайшли рятувальники без ознак життя.

На жаль… Дива не сталося. Гірник «Шахти «Золоте» Шевченко Андрій Вікторович 1987 року народження знайдений під завалом без ознак життя.Тіло вивільнено з-під завалу бездиханним з численними травмами голови.Загиблий – переселенець з Первомайська. Останнім часом проживав у м. Лисичанськ. Вживаються заходи для виявлення близьких та родичів загиблого“, – написав Волинець.

Михайло Волинець зазначає, що попри розвиток гірничих технологій, в Україні зберігається ситуація, коли робота шахтаря все ще лишається дуже небезпечною і уряд в цьому плані не вживає активних дій.

Шахта “Золоте” знаходиться у місті Золоте Луганської області. Це – досить стара шахта, адже вона була відкрита ще у 1905 році.