«Така поміч — важлива. У продуктовому наборі є все найнеобхідніше», — переселенка з Донеччини про допомогу, яку безкоштовно отримує у Дніпрі

18.09.2024 14:05   -

У Дніпрі вимушені переселенці щомісяця отримують безкоштовні набори продуктів харчування. Придбані вони коштом міського бюджету. У наборах, серед іншого, тушковане мʼясо, каші, галети, вермішель швидкого приготування, чай, кава тощо. 

Щомісячно отримувати таку допомогу від міста можуть внутрішньо переміщені особи, зареєстровані у Дніпрі після 24 лютого 2022. Вони повинні мешкати у місцях тимчасового компактного проживання (МТКП) та належати до однієї з наступних категорій:

  • особи похилого віку; 
  • особи з інвалідністю; 
  • матері з дітьми; 
  • недієздатні особи;
  • діти віком від 3-х до 18 років. 

Надія Гаврилівна з Донеччини, та вже два з половиною роки мешкає у Дніпрі. Жінка зі своїм братом уже не вперше безкоштовно отримує продуктовий набір. 

«Звісно, продуктові набори — гарна поміч. Продукти зараз дорогі, а в цих наборах є найнеобхідніше. І попити чаю зі смачним печивом можна. Непрості часи, тому ціную допомогу, яку надають», — каже жінка.  

Лариса Георгіївна теж родом із Донеччини. Вона теж третій рік мешкає у Дніпрі. 

«Уже далеко не вперше отримую продуктовий набір. Тут усього вдосталь, смачне. Для мене важливо отримувати такий продуктовий набір. Вдячна Дніпру за поміч переселенцям», — додала пані Лариса. 

За словами завідувачки сектору соціального захисту внутрішньо переміщених осіб управління у справах ветеранів та внутрішньо переміщених осіб департаменту соціальної політики Дніпровської міськради Юлії Крохмаль, на сьогодні вимушеним переселенцям у Дніпрі вже видано 7 400 продуктових наборів. 

«У вересні такі продуктові набори по місту отримають понад 1 100 ВПО. У порівнянні, наприклад, із березнем кількість отримувачів збільшилася. Тоді їх було близько 700. Сьогодні на різних локація по місту видали 400 наборів», — зазначила Юлія Крохмаль.

Вона також додала: «Для отримання продуктових наборів внутрішньо переміщена особа має звернутися до управління соцзахисту населення за місцем проживання, подати відповідну заяву, надати копії паспорта, ідентифікаційного коду з пред’явленням оригіналу. Якщо є дитина — свідоцтво про її народження. Особи, які перемістилися до Дніпра та вперше звернулися для отримання довідки ВПО, проживають у МТКП та не належать до зазначених категорій, отримують набір продуктів харчування одноразово. Також продуктові набори отримують особи з числа ВПО, які перебувають у складних життєвих обставинах та отримують соціальні послуги Дніпровського міського центру соціальних служб».