«Просто казкове місце», — дніпряни про відремонтовану вулицю Яворницького

19.11.2020 18:26   -
Автор:

Дніпряни задоволені відремонтованою вулицею Яворницького та вже внесли її до власного переліку улюблених місць для прогулянок. Кажуть, що оновлення дозволило позбавитися багатьох проблем, що тут були — від хаотичного паркування та постійного гулу машин під вікнами до магазинчиків, де можна було придбати алкоголь. 

Капітальний ремонт вулиці Яворницького — це якісна зміна концепту вулиці та приклад переформатування міського простору, де перевага надається пішоходам. Це — один зі світових урбаністичних трендів.

«Як пішохід, я вважаю, що таке робити дуже необхідно. Насправді, наше місто за ці п’ять років стає все кращим. Я дуже задоволена — є де прогулятися. Раніше хіба що набережною так можна було пройтися. Є можливість дістатися роботи прекрасною вулицею», — сказала молода викладачка Наталя. 

Під час реконструкції використовували сучасні та якісні матеріали. Зокрема, врахували «хронічну» проблему зношених підземних комунікацій — їх замінили на нові. Для заміни покриття вулиці використали гранітні та бетонні плити, колоту бруківку та кам’яну крихту. Тут також встановили лави, нетипові лежаки, дитячі гірки і качелі.

«Нам дуже подобається. Все таке незвичне, гарне. Нам із дитячим візочком дуже зручно. Раніше навіть не думали, що тут можна було зробити щось подібне. Ну вулиця і вулиця. Тепер, звісно, ми тут часті гості. Дякуємо за цей приємний подарунок людям», — ділиться враженнями мати двох дітей Ірина. 

Ще одна родзинка — освітлення. Тут його зробили за схожим принципом, що й на вулиці Короленка. Містяни кажуть, що ввечері вулиця також виглядає не менш видовищно.

«Рай для тих, хто любить знімати сторіс і фотографуватися нормально. Місце круте», — поділився студент Владислав. 

Підрядники  зробили все якісно та на совість — адже працювали заради комфорту власних земляків. На вулиці Яворницького висадили  дуби, котрі вирощували у спеціальних розплідниках саме для міського середовища, а також понад 6 тис. кущів. 

Мер Дніпра Борис Філатов заявив, що Дніпро і надалі крок за кроком ставатиме зручнішим та комфортнішим, адже у великому промисловому мегаполісі такі острівці для відпочинку  надзвичайно важливі. 

«Ми і надалі будемо створювати більше можливостей пішоходам вільно користуватися центром нашого прекрасного міста. Ця вулиця стала комфортною для людей», — сказав Борис Філатов.