Образились і… покликали на роботу: журналісту Юрію Бутусову запропонували посаду в Міноборони

08.12.2020 19:12   -

Зе-влада продовжує дивувати своїми витівками і в дусі совкового принципу “ініціатива завжди карає ініціатора” відреагувала на критику українського журналіста Юрія Бутусова. Щоб підірвати авторитет журналіста і просто тендітно затулити йому рота, в Міністерстві оборони вирішили запропонувати йому посаду: мовляв, якщо такий розумний – прийди і зроби. Це відома стратегія з часів радянщини – зробити відповідальним, щоби потім миттєво перетворити на цапа-відбувайла.

Пропозицію до Бутусова було опубліковано на офіційній сторінці МОУ у Фейсбук.

Міністерство оборони пропонує Юрію Бутусову зайняти одну з міністерських позицій у сферах, на яких фокусується його фахова увага. Це можуть бути, наприклад, напрямки озброєння чи логістики. Для активного громадянина завжди є можливість переходу від теорії до практики, від позиції стороннього ментора до посадовця, готового на практиці довести вартість своїх знань і слів“, – йдеться у заяві.

Взагалі, такий жест з боку оборонного відомства великої країни виглядає кумедним (цілком у дусі кварталівського популізму): якщо є бажання запросити людину на посаду, то чому для цього треба повідомляти про це усій соціальній мережі? Невже не логічніше прямо звернутись до потрібної людини? Але вистава – їхнє все…

Бутусов відреагував на дивне запрошення, відзначивши, що не боїться узяти на себе відповідальність і готовий стати на посаду міністра оборони чи його заступника. Більше того, журналіст оприлюднив свою програму дій на посаді, що складається з 12 пунктів і представляє системні реформи в оборонній сфері країни.

Я понимаю, что раз руководство Минобороны во время войны признает свою неспособность справиться с проблемами управления без меня, журналиста, и предлагает высокую должность, то как ответственный гражданин, я обязан принять данное предложение… Сочту за честь послужить народу Украины на посту, который позволяет осуществить комплексные реформы. Так что жду встречу с А.Тараном либо с В.Зеленским, жду предложений, чтобы реализовать данную программу системно. Теперь дело за ними“, – написав Бутусов.

Сам Бутусов припускає, що дана вистава має лише одну мету – заставити його припинити викриття провалів у сфері оборони. Зокрема – критику за зрив операції українських спецслужб по затриманню російських найманців (вагнерівців) у Білорусі влітку цього року. Попри всі заперечення існування такої спецоперації, за словами Бутусова, її підготовку уже підтвердили військові на засіданні оборонного комітету Верховної Ради.

Вчера на комитете по обороне ВР заслушали командира спецподразделения ГУР Минобороны, проводившего операцию по задержанию “вагнеровцев”, и вопросы ему задавали по моим статьям, и офицер подтвердил достоверность изложенных мною фактов. Дело “вагнеровцев” закрыть не получается, и оно будет иметь ход, как и другие проваленные спецоперации ГУР МО. А именно я начал об этом писать, с моих статей это дело стартовало“, – зазначив журналіст.

Бутусов принял предложение Минобороны о работе и опубликовал свою программу  - новости Украины, Политика - LIGA.net