Обмеження електропостачання на Дніпропетровщині не планується

07.10.2014 10:31   -
Автор:

Цього року Україна має переживати зиму в умовах жорсткої економії газу. На Дніпропетровщині для того, аби в домівках жителів регіону було тепло, розроблено низку організаційних, технічних та антикризових заходів. Ніяких обмежень електропостачання мешканців вони не передбачають.
Чутки про це розвіяв під час прес-конференції заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олексій Бурік. Також у ній взяв участь начальник управління паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження облдержадміністрації Едуард Кирпичов.
Про це повідомляє видання “ГЛАВНОЕ“.
Олексій Бурік зазначив, що цього року опалювальний сезон буде починатися за спільним рішенням Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства і Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Вони будуть давати вказівки про початок сезону кожному з регіонів.
На цьому тижні органи місцевого самоврядування Дніпропетровщини отримають дозвіл почати роботу альтернативних джерел опалення.
«Проте 90% котелень нашої області, робота яких пов’язана з газом, розпочнуть роботу тільки за вказівкою двох міністерств. Ми технічно готові на 100% до опалювального сезону. Чекаємо тільки дозволу і початку поставки газу в область. Судячи з останніх переговорів, які ми ведемо з міністерствами і адміністрацією Президента, є надія, що опалювальний сезон почнеться вчасно – 15 жовтня», – розповів він.
Олексій Бурік додав, що регіону виділено баланс ресурсів, які він може використати – це на 30% менше від тієї цифри, яка була в опалювальному сезоні 2013-2014 рр. Тому в області розроблено заходи, які дозволять прожити опалювальний сезон з теплом. Це організаційні заходи: визначення термінів початку та завершення опалювального сезону. Технічні: на суму 90 млн грн проведено заходи для того, щоб зменшити кількість споживаного в області газу. Отримано субвенцію від держави на суму 38 млн грн., за рахунок якої три заклади охорони здоров’я та 8 закладів освіти переведено на альтернативні види опалення. Антикризові: зміщення термінів опалювального сезону, перенесення деяких навчальних термінів тощо.
«Звичайно, буде жорстка економія, – підкреслив заступник губернатора. – Проте, ми провели низку нарад з обленерго. Відразу хочу розвіяти чутки про почергові відключення електроенергії. Такі заходи не плануються».
Начальник управління паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження облдержадміністрації Едуард Кирпичов зауважив, що задеклароване Кабміном України підвищення цін на газ скоріше за все торкнеться тих, хто споживає багато – понад 2,5 м3 в рік. При цьому до 90% мешканців Дніпропетровщини цей показник не перевищують. У цій категорії зростання цін передбачається мінімальне.
«З департаментом соцзахисту відпрацьовано відповідний механізм призначення субсидій на спожитий газ. Механізм діє, фінансування достатньо», – наголосив він.