Облрада віддала під приватизацію стратегічний об’єкт – Аульську хлорпереливну станцію

16.08.2019 14:30   -
Автор:

16 серпня під час сесії Дніпропетровської обласної ради депутати проголосували за те, аби виставити на аукціон стратегічно важливий об’єкт – Аульську хлорпереливну станцію.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на “Дніпроград“.
Незважаючи на те, що деякі депутати звернулися до голови облради Гліба Пригунова з вимогою виключити спірне рішення з порядку денного, питання все ж було виставлено на голосування. При цьому, слід зауважити, що наразі АХПС перебуває в оренді у робочого колективу, а це може свідчити, що обласна рада прийняла рішення без врахування своїх попередніх договорів.
Відтак, більшість обласних депутатів підтримали рішення про приватизацію Аульської хлорпереливної станції. У найближчі два тижні АХПС буде “розіграна” на аукціоні.
У свій час ініціатором приватизації виступив єдиний виробник хлору в Україні – кам’янське підприємство “ДніпроАзот”. Фактично, у разі перемоги на аукціоні “ДніпроАзота”, в Україні буде встановлено монополію не тільки на виробництво, а і на розлив хлору. Тобто, стратегічна речовина, яка використовуються для очитски води на усіх водоканал країни, знаходитиметься в одних руках.
У свій час через зупинку виробництва хлору на “ДніпроАзоті” саме АХПС постачало водоканалам усієї України реагент, що дозволяло зберегти постачання питної води для майже 20 мільйонів громадян.