Облдержадміністрація надасть кошти для реконструкції парку Глоби: президент Зеленський підтримав ідею спільного фінансування

08.06.2021 17:50   -

Під час проведення конгресу палати регіонів у Дніпрі 8 червня дійшли згоди про спільне фінансування парків, – повідомляє Дніпровська міська рада.

У Дніпрі створюють комфортний міський простір, що враховує потреби кожного, хто тут живе. Зокрема, це стосується рекреаційних зон. За п’ять років капітальну реконструкцію із застосуванням сучасних урбаністичних рішень провели для парків Прибережний, Зелений гай та Писаржевського. Утім, місто має багатолітню проблему з двома центральними парками – Шевченка та Глоби. Крім того, що вони є пам’ятками садово-паркового мистецтва загальнонаціонального та регіонального рівнів, їхнє повне оновлення вимагає великих ресурсів.

«Ми вдячні обласній державній адміністрації, Валентину Резніченку (голова Дніпропетровської облдержадміністрації, —ред.), за те, що вони обіцяють виділити відповідні кошти на капітальну реконструкцію парку Глоби», — сказав Борис Філатов під час своєї репліки на виступ президента на Конгресі місцевих та регіональних влад 8 червня. Мер Дніпра додав: на прикладі центральних парків очевидно, що навіть такий багатий та потужний мегаполіс, як Дніпро, не зможе самостійно дати лад всім рекреаційним зонам, адже їх у міста майже три десятки.

Зі свого боку Президент Володимир Зеленський зауважив, що мав можливість вивчити всі деталі, пов‘язані з парком, під час переїздів у робочій подорожі Дніпропетровщиною.

«Я згоден, що повинна бути спільна фінансова модель. Держава, місто, область — усі разом. Це буде справедливіше і якісніше», — сказав Володимир Зеленський.