Обережно! – тонка крига: рятувальники Дніпра витягли з крижаної пастки собаку

11.02.2021 08:56   -

Сьогодні вранці працівники ДСНС Дніпропетровської області врятували собаку, що провалився під кригу на водоймі у місті Дніпро, – повідомляє ГУ ДСНС в області.

Подія сталася на вулиці Житомирській у Дніпрі.

Сьогодні о 06:42 водолази-рятувальники аварійно-рятувальної частини на водних об’єктах #ДСНС_ДНІПРО врятували песика, який провалився під кригу… Надзвичайники за допомогою спеціального спорядження та мотузки підповзли до чотирилапого, який знаходився на відстані 10 метрів від берега, та витягнули з крижаної води“, – повідомляє пресслужба.

May be an image of просто неба

Варто нагадати, що ДСНС постійно попереджає про небезпеку перебування на замерзлих водоймах – через нестабільну погоду крига тонка і небезпечна.

Упродовж першого місяця 2021 року на водних об’єктах України загинуло більше 50 людей. Рятувальники щодня працюють над попередженням виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із загибеллю людей на водоймах: проводять превентивну роботу з населенням, навчають громадян алгоритму дій у разі потрапляння під кригу. При цьому, для тих, хто знехтує застереженнями надзвичайників, вихід на кригу може обернутися трагедією!“, – наголошують в ДСНС.

Фахівці Служби порятунку нагадують:

  • виходити на лід можна тільки за стійкої морозної погоди;
  • забороняється виходити на кригу, товщина і міцність якої вам невідомі;
  • переходити водойми потрібно в спеціально позначених і обладнаних для цього місцях;
  • забороняється спускатися на лижах з крутого берега на неперевірений на міцність і товщину лід;
  • забороняється збиратися на кризі великими групами в одному місці;
  • не можна виходити на лід: у місці з’єднання річок; у випадку швидкої течії річки у цьому місці; за наявності вмерзлих у лід дошок, палиць та інших предметів; у випадку різного забарвлення льоду; під час сильного перепаду температури й потепління;
  • не вживайте спиртні напої біля водойм;
  • пильнуйте за дозвіллям дітей та пояснюйте їм небезпеку тонкої криги.
May be an image of собака та сніг