Новий проект Філатова допоможе людям з обмеженими можливостями

12.10.2015 14:30   -
Автор:

За підтримки лідера політичної партії «УКРОП» Бориса Філатова в Дніпропетровську стартувала програма «Турбота про кожного». В рамках проекту люди з обмеженими фізичними можливостями, які працюють на міських підприємствах легкої промисловості, отримають додаткове замовлення на виробництва. Одне з таких підприємств – Українське товариство глухих (УТОГ), яке вже 93 роки працює на міському ринку швейної промисловості.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
З 98 співробітників – 63% мають різні форми інвалідності. Для них УТОГ – практично єдина можливість самостійно заробляти гроші. Сьогодні керівництво підприємства не приховує – фабрика відчуває проблеми навіть з ринковими замовленнями. Про держзамовлення тут давно забули. «Вільне плавання» фабрики може призвести до її закриття. А це втрата робочих місць для десятків людей.
– Це унікальне підприємство для нашого міста, на якому люди зі слабким слухом шиють різні вироби. Реально асортимент колосальний, речі дуже хорошої якості. Від постільної білизни і закінчуючи спеціальними шевронами з торговими знаками, причому кольоровими. Але найголовніше – тут працюють люди, у яких золоті руки. І дуже згуртований, сильний колектив однодумців. Колектив як справжня сім’я. Таким людям ми обов’язково будемо допомагати, – розповів Борис Філатов.
Сьогодні, завдяки політику працівники УТОГ в рамках проекту «Турбота про кожного» вже отримали замовлення на пошиття майже 8000 комплектів постільної білизни. Готову продукцію волонтери будуть доставляти замовникам. Згідно з умовами проекту, зробити безкоштовне замовлення на цю продукцію також зможуть люди з інвалідністю.
Нагадаємо, в даний час Дніпропетровське УВП УТОГ займається серійним виробництвом і реалізацією різних видів спецодягу для всіх галузей промисловості і сільського господарства.
Асортимент виробленої продукції вражає: рукавиці, рукавички трикотажні, робочі костюми, спецодяг для працівників транспорту та будівництва, дорожньої, автомобільної промисловості, комунального господарства. А також для працівників харчової, хімічної, металургійної промисловості, охоронних структур, сигнальний спецодяг, для працівників медицини та сфери послуг. Шиють тут і м’який інвентар: постільна білизна, штори, чохли на стільці, покривала, тенти.
Є надія, що завдяки ініціативі Бориса Філатова і проекту «Турбота про кожного», підприємство і надалі буде отримувати великі замовлення, а значить, на УТОГ люди будуть забезпечені як роботою, так і стабільним доходом.