Новий губернатор обіцяє до жовтня забезпечити житлом 2 тис переселенців

23.04.2015 15:04   -
Автор:

До жовтня більше 2 тисяч переселенців отримають нове житло на Дніпропетровщині. В регіоні перебуває моніторингова місія ЄС, яка контролює проект з реконструкції нерухомості. Це 15 об’єктів у 7 містах області – Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Кривому Розі, Нікополі, Новомосковську, Вільногірську та Жовтих Водах.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу ОДА.
Як зазначив керівник благодійної організації «Допомога Дніпра», дніпропетровський волонтер Владислав Макаров, наразі реалізація проекту перебуває на одному з найвідповідальніших та найважливіших етапів – розробка проектно-кошторисної вартості, обробка технічної документації тощо.
«Об’єкти достатньо складні. І кошти, які нам виділив ЄС, ми намагаємося використати максимально ефективно. Плануємо, що у жовтні переселенці вже зможуть заселитися у відремонтовані помешкання» , – додав він.
Довідка:
Нагадаємо, у жовтні 2014 року Дніпропетровщина запропонувала Представництву ЄС в Україні 15 об’єктів, які після ремонту можуть прийняти переселенців зі Сходу країни. Це гуртожитки Дніпропетровського центру профтехосвіти, гуртожиток Обласного шкірно-венерологічного диспансеру, Дніпродзержинського індустріального коледжу Українського державного хіміко-технологічного університету тощо. У ці будинки буде поселено більш ніж 2 тис найбільш вразливих категорій переселенців: жінки, діти, люди похилого віку.
Програма Європейського Союзу «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» (ППРРУ) розпочала свою діяльність у січні 2013 року та діятиме до липня 2016 року. Метою проекту є сприяння суспільному, економічному та територіальному згуртуванню країни.
Реалізація проекту надасть можливість підвищити потенціал українських органів державної влади та інших зацікавлених сторін щодо розробки та впровадження ефективної політики регіонального розвитку.
Розроблена Урядом державна політика регіонального розвитку, в т.ч., необхідні для її здійснення та фінансування законодавчі та адміністративні інструменти;
Розроблено та ухвалено оновлену Державну стратегію регіонального розвитку до 2020 р. та План заходів для впровадження цієї стратегії;
Впроваджено проекти регіонального розвитку;