Новий міністр економіки подав неправдиву декларацію і приховав маєток під Києвом і 2 автомобіля

22.03.2020 16:41   -
Автор:

17 березня на пост голови Міністерства економіки, торгівлі і сільського господарства було призначено Ігора Петрашко. Журналісти «Схем» служби “Радіо свобода” виявили, що Петрашко має дружину-громадянку Росії і багато чого не вказав у своїй декларації.
Зокрема, в поданій Петрашком декларації, немає жодних відомостей про квартиру у Москві, що частково належить його дружині. Згідно з російським Єдиним державним реєстром нерухомості, вона має у власності третину квартири на 109 квадратних метрів у Донському районі Москви (разом із матір’ю і братом). Вартість цієї квартири – приблизно 200 000 доларів.
Також міністр не задекларував свій будинок в елітному містечку «Сонячна долина» біля Києва площею 409 кв. м. і прилеглу земельну ділянку 15 соток. Будинком так само володіє дружина міністра.
У декларації міністра не вказаний будинок в елітному котеджному містечку «Сонячна долина» в селі Романків під Києвом, яким володіє його дружина
Окрім того, згідно із даними МВС, Петрашко має 2 недешевих авто – Suzuki Vitara S (2016 року) і Land Rover Range Rover Sport (2017 року).
Сам міністр пояснив, що у нього не було часу на заповнення декларації і він збирався зробити це пізніше.
Згідно з реєстром МВС, Ігор Петрашко – власник двох автомобілів-позашляховиків – Suzuki Vitara S і Range Rover Sport