Нові старі танки для ЗСУ

09.12.2020 08:56   -

8 грудня, державне підприємство “Львівський бронетанковий завод”, що входить до складу Укроборонпрому, повідомило про успішне виконання державного оборонного замовлення та передачу нашим армійцям фінальної партії бронетехніки. Мова йде про чотири модернізовані танки Т-64 та броньовану ремонтно-евакуаційну машину БРЕМ-2, – розповідає ukroboronprom.

ЛБТЗ передав ЗСУ модернізований БТС-4 (відео) | Defense Express

Хоча підприємство відносно недавно (2019 року) освоїло капітальний ремонт і модернізацію Т-64, за неповні два роки ми передали понад 50 цих відновлених машин. Модернізовані танки отримали сучасні нічні приціли, новітні цифрові радіостанції, супутникові системи навігації, комплекти динамічного захисту та ще чимало додатків для більш ефективного виконання бойових завдань”, – розповів директор Львівського бронетанкового заводу Віктор Андрощук.

Капітальний ремонт з доопрацюваннями БРЕМ-2 зроблено вперше і відмінно. Відтепер, освоївши капітальний ремонт і модернізацію бронемашини, підприємство має можливість відновлювати та модернізувати всі види ремонтно-евакуаційних машин, які є на озброєнні ЗСУ. Вже є готові виробничі площі та все оснащення для виготовлення броньованих ремонтно-евакуаційних машин БРЕМ “Лев” на базі танку Т-72 та БРЕМ “Зубр” на базі танку Т-72.

Львовский бронетанковый завод | politinfo

Раніше основним профілем ДП «Львівський бронетанковий завод» був ремонт основних бойових танків Т-72, а також танків Т-54 та Т-55 і машин на їх базі.

Останні роки підприємство освоїло випуск нової продукції на базі цих бойових машин – це вже згадані броньовані ремонтно-евакуаційні машини, а також пожежні танки різних типів.

В 2016 році ДП «Львівський бронетанковий завод» освоїв виготовлення абсолютно нової продукції – розвідувально-дозорних машин «Дозор-Б», проте після передачі першої партії з 10 машин в дослідну експлуатацію в ЗСУ, замовлення на них більше не поступало.

Окрім роботи в інтересах Збройних Сил України підприємство працює і на іноземні ринки, з останніх успішних контрактів – виробництво партії броньованих ремонтно-евакуаційних машин «Зубр» (БТС-4ЛБТЗ) для М’янми.

Армия приняла на вооружение боевую машину ''Дозор-Б'' | Украинская правда