Нові “новорічні” звинувачення Коломойського і Боголюбова від прокуратури США

31.12.2020 16:33   -

Американська прокуратура в середу звинуватила українського магната Ігоря Коломойського та іншого українського бізнесмена у використанні незаконно привласнених коштів для придбання нерухомості в Огайо, після подібних звинувачень щодо майна в Кентуккі та Техасі.

Коломойський, один з найголовніших олігархів й телемагнатів в Україні, якого вважають ключовим політичним партнером президента України Володимира Зеленського, спростував попередні звинувачення. Брюс Маркс, американський адвокат, який представляє Коломойського, не відразу відповів на прохання прокоментувати останню скаргу, – розповідає reuters.

Прокурори США висунули нові звинувачення проти колишніх акціонерів ПриватБанку Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Представники, Геннадія Боголюбова не коментують цього питання.

У своїй заяві Міністерство юстиції США стверджує, що ці двоє чоловіків використали незаконно привласнені кошти з приватного банку(ПРИВАТБАНК), що базується в Україні, для придбання комерційної нерухомості в штаті Огайо, а також повідомляє, що США мають намір її конфіскувати.

Американські прокурори заявили, що між 2008 і 2016 роками Коломойський і Боголюбов отримали шахрайські позики та кредитні лінії, частину доходів яких вони відмивали через рахунки компаній-підрозділів в кіпрському офісі “ПриватБанку”, перш ніж передати гроші в Сполучені Штати.

В США открыли еще одно дело против экс-владельцев «ПриватБанка»  Коломойского и Боголюбова – Зеленский делает вид, что ничего не произошло —  Юрий Тыщук, Игорь Коломойский, украинские олигархи

Загалом майно в трьох штатах США коштує понад 60 мільйонів доларів, заявило Міністерство юстиції.

Американці роблять те, чого не вдавалося ні правоохоронним, ні виконавчим органам в Україні – змушують Коломойського віддавати борги і платити за зобов’язаннями. Кілька тижнів тому його компанія вже оголосила дефолт по кредиту в $ 18,5 млн перед компанією 55 Bridge Lending of Cleveland.

Тепер йому доведеться розлучитися ще з двома американськими активами. А враховуючи, що Мін’юст США має намір стягнути ще дві комерційні будівлі, які належать Optima Ventures, в штатах Кентуккі і Техас, можна і взагалі всього американського бізнесу позбутися.

Які ще існують претензії та позови до українського олігарха, який, за його словами, має три громадянства, – нагадав babel.

  • ПриватБанк вважає, що Коломойський і Боголюбов відмили майже $800 мільйонів. У травні 2019 року керівництво банку подало позов проти Коломойського і Боголюбова до Канцелярського суду штату Делавер. ПриватБанк заявив про мільярдні збитки та стверджував, що бізнесмени за рахунок грошей банку скуповували нерухомість у штатах Огайо, Техас, Флорида і Кентуккі.
  • 4 серпня Федеральне бюро розслідувань США обшукало офіси компанії з нерухомості в передмісті Клівленду, співвласником якої є Коломойський Рейд провели в рамках перевірки діяльності українського олігарха.
  • Міністерство юстиції США хоче конфіскувати в олігарха Ігоря Коломойського офісну вежу в Луїсвіллі та офісний парк у Далласі, які придбали за незаконно виведені з ПриватБанку гроші